Előfizetői tartalom

Hat hétről hat hónapra növelnék a Pfizer és Moderna vakcináknál a két dózis közötti időtartamot

MTI
A francia orvostudományi akadémia azt javasolja, hogy hat hétről hat hónapra növekedjen a Pfizer/BioNTech és a Moderna koronavírus elleni vakcinák két dózisának beadása közti időtartam az 55 évnél fiatalabbak esetében annak érdekében, hogy minél többen megkaphassák az első oltást. Közben az országban a fertőzéssel összefüggésben elhunytak száma meghaladta a 100 ezret.

"Ezzel fel lehetne gyorsítani a tömeges oltási kampányt, és sokkal gyorsabban el lehetne érni a közösségi immunitást ugyanannyi adaggal, kielégítő egyéni védelmet biztosítva" - olvasható a testület csütörtöki közleményében.     Az orvostudományi akadémia véleménye azonban nem meghatározó, a kormánydöntések előtt az egészségügyi főhatóság (HAS) ajánlása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés