koronavirusvakcina_oltas
Gazdaság

Összefogást ajánlott a Johnson & Johnson a többi vakcinagyártónak, de a Pfizer és a Moderna nem kér belőle

Portfolio
A The Wall Street Journal úgy értesült, hogy a Johnson & Johnson megkereste a többi vakcinagyártót és arra kérte őket, hogy együttes erővel vizsgálják ki a vérrögképződéses problémákat és a vakcinák biztonságosságával kapcsolatban is egy hangként szólaljanak fel. Úgy tudni, a Pfizer és a Moderna nemet mondott a megkeresésre.

Egyre több aggodalmat keltő hír jelenik meg a vakcinák és a vérrögképződés kapcsolata között, ilyen hírek miatt kezdték el vizsgálni a Johnson & Johnson és az AstraZenca vakcináit is. A lap úgy tudja, hogy a J&J arra kérte a Pfizert, a Modernát és az AstraZenecát, hogy közös erővel folytassák ezeket a kutatásokat, emellett közösen álljanak ki a vakcinák előnyei mellett, ahogyan a felmerülő aggályokra is együttesen reagáljanak, de az ügyre rálátó források szerint csak az AstraZeneca mutatott erre hajlandóságot, a Pfizer és a Moderna nem kívánt ebben részt venni.

Az amerikai egészségügyi hatóság adatai szerint a beadott 7 millió J&J vakcina után hat nőnél jelentkeztek vérrögképződési problémák, közülük egy életét vesztette. Akkor a hatóságok úgy nyilatkoztak, hogy hasonló negatív mellékhatásokról a Pfizer és a Moderna vakcinája esetében nincs tudomásuk.

 A lap úgy tudja, hogy a Pfier és a Moderna azért nem kíván részt vennei ebben az együttműködésben, mivel az ő vakcináik biztonságosnak tűnnek. A lapnak nyilatkozó forrás szerint az is a döntés mögött van, hogy a két vakcinagyártó szerint nem szükséges duplikálni az erre fordított erőforrásokat, az egészségügyi hatóságok és a gyártók már vizsgálják a vérrögképződéses eseteket. Van, aki tudni véli, hogy az egyik gyártó attól tart: negatív visszhangja lenne a vakcinájára nézve, ha részt venne egy ilyen együttműködésben.

Címlapkép: Getty Images

GettyImages-517120549
berlin nemetorszag
izrael
szerbia
utazás koronavírus

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
GettyImages-517120549