Előfizetői tartalom

A semmiből tört elő egy iparág a vírusválság közepette - az életünk része lesz-e a maszk a jövőben is?

Portfolio
Több mint egy éve a mindennapjaink része a koronavírus-járvány, ezzel pedig a maszkviselési szabályok, amelyek minden bizonnyal nem mostanában merülnek majd feledésbe. Mind a nemzetközi, mind a hazai szakértők szerint elengedhetetlen szerepet töltenek be a járvány elleni védekezésben. A gyártók a kezdetben csak nehezen tudták kiszolgálni a fogyasztók igényeit, akik mostanra a maszkok széles választékával, sőt innovatív megoldásokkal is találkozhatnak már.

Tavaly meghaladta a 20 milliárd dolláros bevételt a becslések szerint az arcmaszkok globális piaca, amelynek keresletét a covid-19 vírus elleni biztonsági intézkedésekkel kapcsolatos előírások növelték. A légzésvédő maszkok szegmens 2025-re várhatóan 2 milliárd dollár feletti növekedéssel számolhat. A koronavírus globális kitörése az N95 légzésvédő pormaszkok kivételes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés