varga mihaly penzügyminisztérium
Gazdaság

Varga Mihály új gazdaságélénkítési javaslatokról beszélt

Portfolio
Fokozatosan újranyit az ország, ezért ülésezett a Nemzeti Versenyképességi Tanács, amely új javaslatokat fogalmazott meg – közölte Varga Mihály Pénzügyminiszter a Facebook-ra feltöltött videójában.

Magyarország átoltottsága kiemelkedő Európában, ezzel lehetővé vált, hogy a gazdaság újraindítását támogató intézkedésekről tárgyaljunk – mondta Varga Mihály.

A tanács javaslatai a következők:

  • a turizmus-vendéglátást segítve a turizmusfejlesztési hozzájárulás elengedésének hosszabbítására tesznek javaslatot, amely 10 milliárdot hagyhat a cégeknél. A Szép-kártya szocho-mentességének meghosszabbítását is javasolják, ami szintén 10 milliárd forintot hagyhat a vállalatoknál. Javasolják a reprezentáció és üzleti ajándék szocho-jának felfüggesztését év végéig, ami 15-20 milliárdot jelenthet a cégeknek.
  • A második javaslat a nehéz helyzetben lévő vállalkozások segítése, ilyen pl. a pótlékmentes fizetési halasztás. A kkv-k gyorsabb áfavisszatérítésének fenntartását javasolják az év végéig, ahogy a negatív adóalappal rendelkező energiaellátók jövedelemadó-alapjának csökkentésére is javaslatot teszünk – mondta Varga.
  • A harmadik cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus elvett, annyit teremtsenek. Javasolják, hogy a szocho-kedvezmény 6 hónap helyett már 3 hónap munkanélküliség után is legyen igényelhető, ez 30 milliárd forintot hagytat a vállalkozói szektornál.

Ha az átoltottság sikeresen emelkedik, akkor az idei második negyedévben már kétszámjegyű lehet a magyar gazdaság növekedése – mondta Varga, azt azonban nem említette, hogy ez egy technikai hatás: a tavalyi második negyedévben kétszámjegyű volt a visszaesés.

A pénzügyminiszter az elmúlt napokbeli Facebook-videóiban már vázolta a gazdasági felpattanás várható mértékét, illetve annak mozgatórugóját, ezekről akkori cikkeink:

Címlapkép forrása: Portfolio

london_shutter-20170512
vakcina oltás oltatás koronavírus
románia
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
GettyImages-1232758955