újranyitás iskola koronavírus járvány
Gazdaság

Elárulta a minisztérium, az óvodások és iskolások hány százaléka tért vissza a nyitás napján

Portfolio
Újraindult az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatán a jelenléti nevelés, oktatás hétfőn. Az óvodákban országosan a gyermekek 60 százaléka, az iskolákban a tanulók 75 százaléka jelent meg - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel.

Az EMMI közleményében hozzátette: a pedagógusok szinte valamennyien munkába álltak.    

A tárca köszönetet mondott minden óvodai és iskolai dolgozónak a jelenléti nevelés, oktatás újraindításáért végzett "áldozatos munkájáért".

Az iskolai újranyitás első napjának mérlege

Április 19-én térhettek vissza az intézményekbe a kormány korábbi döntése értelmében az óvodások, valamint az általános iskola alsó tagozatos diákjai. A nyitás tempóját azonban visszafogta a kormány, mert a felsősök visszatérését elhalasztotta.

Már az előzetes információk alapján azt írtuk, hogy iskolanyitás napján a társadalom széles bázisát alkotó, tájékozott vírusrealisták sokan döntöttek úgy, hogy a magas fertőzésveszély miatt még nem viszik vissza gyermekeiket az intézményekbe. Hétfő délelőtt a Pedagógusok Szakszervezete közleményt is kiadott, amiben megismételték álláspontjukat, miszerint az óvodákat és iskolákat mindaddig zárva kell tartani, amíg a járványügyi adatok nem mutatnak megfelelő szintet a nyitáshoz, vagyis az új fertőzöttek száma nem csökken napi 1400 fő alá. A koronavírusos esetszámok 7 napos mozgóátlaga 4000 fő jelenleg, ami a PSZ által elvárt 1400 fős esetszámtól még messze van.

Az április 19-i nyitást megelőzően is sorra érkeztek azok a vélemények, mely szerint nem biztonságos most a nyitás ezen lépcsőfoka.

Címlapkép: Diákok érkeznek a Gyáli Bartók Béla Általános Iskolába 2021. április 19-én. Az általános iskolák alsó tagozatai ezen a napon visszatérnek a tantermi oktatáshoz és kinyitottak az óvodák is. A gyerekek fertőtlenített környezetbe térhetnek vissza, az intézményeknek újra alkalmazniuk kell a korábbi járványügyi protokollokat és higiénés rendszabályokat. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

eeszt időpont koronavírus oltás vakcina
varrás varrógép maszk koronavírus getty stock
new york_getty_stock
hadsereg katona tank getty stock
bill melinda gates getty editorial
GettyImages-1182794270
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
eeszt időpont koronavírus oltás vakcina