Előfizetői tartalom

Pillanatokon belül nyithatnak a teraszok, ami milliókba kerülhet a tulajdonosoknak

Nagy Károly
A héten várható, hogy elérjük a 3,5 millió oltást, és a kormány korábbi döntése alapján ekkor kinyithatnak a hazai éttermek teraszai. Több hónapos kényszerszünet után juthatnak újra bevételhez a vendéglátós vállalkozók, de tartanak attól, hogy az első 3-4 hét nyitási eufóriája után újra visszaeshet a vendégek száma, és hiányozni fognak a külföldiek. A Magyar Vendéglátók Ipartestülete szerint minimum 2 millió forintba kerülhet egy kisebb vagy közepes étterem újranyitása, az általunk megkérdezett egyik étteremhálózat vezetője szerint ez akár 4 millió forint is lehet. A nyitás egyébként leghamarabb pénteken történhet meg, de esélyesebb, hogy inkább csak szombaton, vagy vasárnap, amint azt ebben a külön cikkünkben levezettük.

Nem biztos, hogy mindenki kinyit, akinek van terasza, már az újrakezdésnek is vannak üzleti kockázatai – nyilatkozta a Portfolio-nak Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. A szakmában sok éttermes vállalkozó attól tart ugyanis, hogy az első 3-4 hét vendégáramlása után alábbhagy a lendület, és újra kevesebben lesznek kiéhezve arra, hogy étterembe...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái