vakcina
Gazdaság

Tovább terjed a járvány a világban, már 3 millió felett az elhunytak száma

Portfolio
Továbbra  is terjed a világban a koronavírus járvány, a betegségben igazoltan elhunytak száma már valamivel 3 millió fő felett jár, a gyógyultaké 81,7 millió fő felett. Ha ránézünk a világtérképre, van néhány ország, illetve térség, amiért különösen aggódhatunk, ilyen például India az úgynevezett duplamutáns variáns miatt, az olimpiára készülő Japán, Törökország, és Argentína is nagyon szenved a járvány erősödésétől, de Európában például a franciák görbéje sem megnyugtató a közelgő gazdasági nyitás szempontjából.

Javul a járványhelyzet Szlovákiában, enyhítenek a korlátozásokon

Javul a járványhelyzet Szlovákiában, csökken a kórházban ápoltak száma, s ezzel összefüggésben a jövő héttől tovább enyhítenek a koronavírus terjedése miatt bevezetett korlátozásokon - jelentette a TASR közszolgálati hírügynökség kormánytagok közlésére hivatkozva szerdán.

Szlovákiában többhavi folyamatos szigorítás után ezen a héten enyhítettek először a járvány miatti korlátozásokon, hétfőtől - a látogatók létszámára vonatkozó feltételek mellett - megnyithattak az üzletek, és lehetővé vált az istentiszteletek megtartása is. Szerdán Eduard Heger miniszterelnök újabb enyhítéseket jelentett be, ezek értelmében a jövő héttől megnyithatnak az éttermek teraszai és az edzőtermek is. A korlátozások enyhítését a kormányfő fontos mérföldkőnek nevezte.

Közben Vladimír Lengvarsky egészségügyi miniszter a szlovák Egészségügyi Elemzőintézet (IZA) vezetőjével közösen tartott pozsonyi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy az országban javul a járványhelyzet, nő a beoltottak száma és csökken a kórházban ápoltaké, a kór terjedését jelző reprodukciós arány pedig nem alacsony ugyan, de továbbra is 1 alatt van.

Branislav Gröhling, az oktatásügyi tárca vezetője bejelentette: a jövő héttől 5 járásban már teljes egészében megnyithatnak az általános és középiskolák és - különböző mértékben, de - a fennmaradó 74 járásban is bővül azoknak az oktatási intézményeknek a száma, amelyek már helyszíni oktatást biztosíthatnak.

Szlovákiában már több mint egy hónapja lassan, de folyamatosan csökken az újonnan kimutatott koronavírusos fertőzöttek száma, és két hete hasonló trend figyelhető meg a kór miatt kórházban ápoltak, illetve a kórnak tulajdonított új halálesetek tekintetében is. A Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI) adatai szerint kedden közel ezerhétszáz beteget kezeltek kórházban a kór miatt, a halálos áldozatok száma pedig hatvannal, 11 304-re emelkedett. Az 5 és fél millió lakosú országban a kór tavaly tavaszi megjelenése óta mintegy két és fél millió PCR-tesztet végeztek el, amivel  377 ezer fertőzöttnél mutatták ki a vírust. Kedden mintegy 7500 tesztből közel tíz százalék bizonyult pozitívnak. Keddi adatok szerint 981 ezren már megkapták az oltást, és közülük közel 370 ezren már a második adagot is.

(MTI)

Miközben ellene tüntettek a németek, a Budestag megszavazta a járványügyi vészfékrendszert

Megszavazta szerdán a német szövetségi parlament (Bundestag) a járványügyi védekezés szabályait országosan egységes rendszerbe szervező törvényt, amelynek révén megszigoríthatják az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) terjedésének lassítását szolgáló előírásokat.

Tovább a cikkhez

Litvánia fel fogja használni a Johnson & Johnson vakcináját

Litvánia fel fogja használni a Johnson & Johnson-csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat koronavírus elleni vakcináját az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vizsgálati eredményeinek közzététele nyomán - közölte szerdán a vilniusi egészségügyi minisztérium.

A készítmény mintegy 4800 adagját fogják szétosztani a balti állam oltóközpontjai között, hogy mindenekelőtt a krónikus betegségekben szenvedőket és a nyugdíjasokat beoltsák.

A Johnson & Johnson már kiszállított oltóanyagát a vilniusi kormány a múlt héten raktárba küldte arra az időre, míg az EMA és a gyártó ki nem vizsgálja az oltás és a rendkívül ritkán fellépő vérrögképződéses esetek közötti összefüggéseket.

Az EMA kedden közzétett jelentésében ismertette, hogy rendkívül ritka esetekben kapcsolat állhat fenn a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződés között. Hozzátette, az eddigi eredmények azonban azt mutatják, hogy az oltóanyag előnyei felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatait.

A csaknem hárommillió lakosú balti országban eddig nagyjából 580 ezer ember kapta meg valamelyik vakcina legalább első adagját, mintegy 37 százalékuk megkapta a másodikat is.

Litvániában a járvány kitörése óta több mint 236 ezer fertőzöttet regisztráltak, akik közül mintegy 3800-an hunytak el a kórban.

(MTI)

Indiában rekordszámú újabb fertőzöttet és halálesetet regisztráltak

Indiában rekordszámú, csaknem 300 ezer újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, valamint rekordot döntött a koronavírus halálos áldozatainak napi száma is 2023-mal - közölte szerdán az egészségügyi minisztérium.

A tárca szerint 295 041 újabb koronavírus-fertőzöttet jegyeztek fel, amivel immár 15,6 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a járvány kezdete óta az 1,35 milliárd lakosú Indiában, amely a második helyen áll a világon az Egyesült Államok mögött, ahol 31,7 millió koronavírus-fertőzöttet tartanak már számon.

A járvány kezdete óta 182 553-an haltak meg koronavírusban Indiában.

Mindeközben legalább 22 koronavírus-fertőzött halt meg szerdán egy kórházban Mahárástra állam területén, miután szivárogni kezdett egy oxigénpalack, és lélegeztetőgépekre kötött páciensek tucatjai maradtak oxigénellátás nélkül. A baleset oka egyelőre nem ismert, de a hatóságok ígéretet tettek arra, hogy hamarosan információval szolgálnak róla.

A megbetegedések február óta tartó növekedése, illetve a jelenlegi 2,1 millió aktív fertőzött jelentősen túlterheli a dél-ázsiai ország egészségügyi rendszerét. A járvány által leginkább sújtott államok, például Mahárástra, valamint a főváros, Újdelhi hatóságai a betegség kezelésére szolgáló oxigén és gyógyszerek hiányáról, továbbá az egészségügyi központok túlterheltségéről számolnak be. "Könyörögve kérem a központi kormányt, hogy sürgősen biztosítson oxigént Delhi számára" - írta kedden a Twitteren Arvind Kedzsríval, a delhi kormányzat vezetője, aki egyúttal arról számolt be, hogy egyes kórházaknak már csak néhány órányi ellátáshoz elegendő oxigénje van.

A hatóságok a járvány megfékezése érdekében szigorú vesztegzárat vezettek be fővárosban és az ország egyéb térségeiben. Ezenkívül jelenleg is gőzerővel folyik az oltási kampány, az országban eddig 128 millió adag védőoltást adtak be, ebből 2,6 milliót az elmúlt nap során.

(MTI)

Jöhet az egydózisú orosz vakcina

Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter bejelentette, hogy az orosz Szputnyik V egydózisú változata május végén engedélyt kaphat Oroszországban.

Tovább a cikkhez

Védettségi igazolvánnyal mehetünk majd egy sor helyre: mikor és hogyan kapom meg?

Gulyás Gergely miniszter múlt heti közlése alapján mai ülésén tárgyalt a kormány arról, milyen többletjogokat kaphatnak azok, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.  Ha született erről döntés, azt a csütörtöki Kormányinfón ismerhetjük meg. Addig is most összefoglaljuk, ki, mikor és milyen hosszú érvényességgel juthat Magyarországon védettségi igazolványhoz, illetve mit tehetnek azok, akik beoltatták magukat vagy átestek a fertőzésen, de valamiért nem kapták meg a plasztikkártyájukat.

Tovább a cikkhez

Jelentősen csökkentheti a koronavírus súlyosságát a rendszeres sport

A British Journal of Sports Medicine oldalán megjelent tanulmány szerint a rendszeres testmozgással mérsékelni lehet a koronavírus miatti kórházba kerülés esélyét, és az intenzív ellátás veszélyét is, továbbá a halálozás kockázata is csökkenthető ilyen módon. A tanulmány szerint akár még a nem feltétlenül rendszeres testmozgás is javíthatja az emberek esélyeit a koronavírus ellen.

Tovább a cikkhez

Beadattam magamnak az AstraZeneca vakcináját a mellékhatások miatti botrány közepén

Sok százezer honfitársamhoz hasonlóan én is fölvettem az AstraZeneca vakcináját. Alaposan mérlegeltem a vakcina kockázatairól és mellékhatásairól szóló híreket, beszámolókat, orvosi szakvéleményeket és arra jutottam, hogy még a komolyabb mellékhatások is sokkal kevésbé súlyosak, mint a Magyarországon pusztító brit koronavírus-mutáns fertőzésének esetleges következményei. Bár felkészültem a mellékhatásokra, az oltás után szerencsére semmilyen komoly szövődmény nem jelentkezett.

Tovább a cikkhez

Ukrajnában tovább gyorsult a járvány terjedése

Ukrajnában szerdára ismét tovább gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, több mint 12 ezer új beteget jegyeztek fel, ami mintegy 3200-zal több a megelőző napinál, és a halálos áldozatok száma is megint négyszáz fölött volt.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 12 162 új esettel 1 974 118-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 429-cel 40 796-ra. Eddig 1 514 472-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban csaknem 15 ezren, így most az aktív betegek száma a megelőző napihoz hasonlóan megint csökkent mintegy három ezerrel, 418 850-re.

Kórházba az elmúlt napban viszont megint sok, 4411 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, számuk a megelőző két napon kevesebb mint 2400 volt. A legtöbb új beteget, 965-öt ismét az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban, Kijevben jegyezték fel.

Közben az egészségügyi minisztérium szerdán bejelentette, hogy bejegyezték Ukrajnában az AstraZeneca licence alapján Dél-Koreában AstraZeneca-SKBio néven gyártott, koronavírus elleni vakcinát.

Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese közölte, hogy csütörtökön 367 ezer dózis AstraZeneca-oltóanyagnak kell megérkeznie Ukrajnába a COVAX nemzetközi kezdeményezésen keresztül.

Az ukrán tudományos akadémia elemzésében arra a tendenciára hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt héten jóval több kisgyermek került kórházba, mint a megelőző héten. Az elmúlt héten a kilencéves korosztályig bezárólag legalább kétszer annyi gyermek szorult kórházi ellátásra, mint ahány 10 és 19 éves közötti - idézett az UNIAN hírügynökség az akadémikusok elemzéséből.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter egy tévéműsorban nem zárta ki, hogy a március 23-a óta a járványhelyzet szerinti legsúlyosabb, "vörös" besorolásban lévő főváros április végén átkerülhet a jóval enyhébb "sárga" kategóriába. Kijevben a helyi vezetés a besoroláson túl tovább szigorított a korlátozásokon. Április 30-ig nemcsak a nem létfontosságú termékeket árusító üzleteknek és a vendéglátóhelyeknek kell zárva tartaniuk, hanem bezártak az iskolák mellett az óvodák is, továbbá az élelmiszerpiacok sem nyithatnak ki, a közösségi közlekedést pedig külön igazolvánnyal stratégiai intézmények és vállalatok dolgozói vehetik kizárólag igénybe.

(MTI)

Ajánlásokkal segíti a Nébih a nyitásra készülő vendéglátósokat

Élelmiszerbiztonsági, élelmiszer-higiéniai ajánlásokkal segíti a nyitásra készülő vendéglátóhelyek működtetését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A hivatal közleményében kiemelte, hogy nyitás előtt mind az üzemi, mind a vendégforgalmi helyiségekben fertőtlenítőszeres takarításra van szükség, és az edényeket is át kell mosni. A raktárkészletet szükség esetén selejtezni kell, és az önellenőrzési rendszert is ajánlott felülvizsgálni. Ételt csak kifogástalan állapotú létesítményben, felkészült személyzettel lehet készíteni - tették hozzá.

A Nébih hangsúlyozta, hogy a védelmi intézkedéseket az üzemeltetőnek kell betartatnia, de közös érdek, hogy a szabályokat ne szegje meg senki, mert úgy kitolódhat a visszatérés a normál működési rendhez. A koronavírus továbbra is fertőz, ezért a járvány elleni védekezésre változatlanul figyelni kell - hívták fel a figyelmet.

Az ajánlások a Nébih-honlap koronavírusról szóló felületén olvashatók.

(MTI)

Orosz akadémikus: a Szputnyik V az összes ismertté vált mutáció ellen véd

Az új koronavírus minden eddig ismertté vált mutációjával szemben védelmet nyújt a Szputnyik V vakcina - jelentette ki Alekszandr Gincburg, az oltóanyagot kidolgozó Gamaleja Intézet igazgatója a vesti.ru állami médiaportálon szerdán megjelent interjújában.

Tovább a cikkhez

Szabolcs-Szatmár-Beregbe érkeztek a honvédség oltóbuszai

Szerdától Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is elkezdik a lakosság immunizálását a Honvédelmi Minisztérium oltóbuszai - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.

Román István, a megyei kormányhivatal vezetője elmondta, az oltóbuszok nagy segítséget jelentenek azokban a falvakban, ahol nincsen betöltött háziorvosi praxis. A megyei települések nagy részén van ilyen háziorvosi szolgálat, ott pedig, ahol ez nincs, igyekeznek helyettesítéssel megoldani a lakosság ellátását - tette hozzá.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe érkező oltóanyagokat szinte kivétel nélkül a megadott határidőre felhasználják, a regisztráltak több mint nyolcvan százaléka pedig megkapta már legalább az első védőoltását - mondta a kormánymegbízott.

Szerdától egy, szombattól pedig már két oltóbusz segíti az oltást Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

(MTI)

Szlávik János szerint óvatosnak kell lenni a színházak és a mozik nyitásával

Szlávik János az ATV-ben beszélt arról, hogy a szabadtéri, például a teraszok nyitását indokoltnak tartja, viszont a színházak, mozik nyitásával már óvatos lenne, mert beltérben nagyon tud terjedni a vírus.

Tovább a cikkhez

Takarékbank: fél év múlva ledolgozzuk a koronavírus-válság visszaesését

Még mindig nagyon sok a bizonytalanság a magyar gazdaság idei kilátásait illetően - mondja Suppan Gergely. A Takarékbank vezető elemzője a friss gazdasági előrejelzés ismertetése során elmondta: továbbra is dinamikus növekedésre számítanak, amit elsősorban az ipar és az építőipar húz, míg a szolgáltató szektor néhány ágazata még takaréklángon maradhat.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: 3,5 millió Favipiravir-tablettát gyártott az elmúlt hónapban egy pilisborosjenői gyár

Az Egészségipari Beruházási Támogatás fejlesztései keretein belül most újabb három beruházás valósult meg összesen 2,5 milliárd forintból - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán szerdán.

Tovább a cikkhez

Javul a helyzet a cseh kórházakban

Folytatódik a koronavírus-járvány enyhülése Csehországban: kedden 3787 új igazolt fertőzést mutattak ki a laboratóriumok, mintegy 25 százalékkal kevesebbet, mint egy hete - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján szerda reggel nyilvánosságra hozott statisztikából.

A tárca szerint fontos tényező, hogy javul a helyzet a kórházakban, ahol a lélegeztetőgéppel ellátott speciális ágyak mintegy harmada már felszabadult. Kedden a kórházakban 4100 beteget kezeltek, a súlyos esetek száma 900 alá csökkent. A helyzet javulása lehetővé tette az intézményeknek, hogy fokozatosan visszatérjenek a megszokott kezelésekhez, az előre tervezett műtétekhez.

Fokozatosan csökken a napi elhalálozások száma is, már két hete száz alatt mozog. Kedden eddig 28 halálesetet jelentettek, de ez a szám a későbbi pontosítások után rendszerint mindig megemelkedik.

A járvány terjedési mutatója továbbra is egy alatt (0,82) maradt.

Az oltási folyamat azonban változatlanul lassúbb a tervezettnél, elsősorban a vakcinahiány miatt. Kedden 51 200 adagot adtak be az orvosok, holott Andrej Babis miniszterelnök korábban azt mondta, hogy húsvét után már napi százezerre emelkedik az oltások száma. Keddig 2,7 millió vakcinát adtak be, mindkét adagot 893 ezren kapták meg eddig. A szaktárca szerint április végéig további mintegy 700-750 ezer vakcinát kap Csehország, ahol csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott oltóanyagot használják.

Bár a szükségállapot már megszűnt, az óvintézkedések többsége, köztük a kötelező maszkhasználat változatlanul érvényben van. Az általános iskolások egy része is visszatért a tantermekbe, de a többség még mindig távoktatásban tanul. Egy országos felmérés azt mutatta, hogy a szükségállapot megszűnése után lazult a lakossági fegyelem, s az emberek a korábbinál jóval nagyobb mértékben látogatják egymást. Az üzletek, vendéglők és a szolgáltatások részletes nyitását április végére tervezik.

(MTI)

Koronavírus: internetes foglalási rendszert kezd tesztelni a kormány, 70 ezer ember kap sms-t a napo

Az oltás felgyorsítása érdekében a kormány kísérleti jelleggel tesztel egy internetes foglalási rendszert, 70 ezer, már oltásra regisztrált ember fog sms-ben értesítést kapni, amivel időpontot foglalhat magának oltópontra a jövő hét elejére – áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében. További részleteket az operatív törzs fog közölni a mai tájékoztatóján.

Tovább a cikkhez

Megvan milyen menetrenddel érkezik 1,4 millió orosz és kínai vakcina

A következő tíz napban 1 millió 480 ezer oltóanyag érkezik keletről, Oroszországból és Kínából az ottani szerződéses partnereinktől - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a hivatalos Facebook oldalán élőben közvetített eseményen.

Tovább a cikkhez

Romlik a járványhelyzet Japánban, közeleg az olimpia

Japán romló koronavírus-járványhelyzete miatt a szigetország miniszterelnöke elhalasztja az erre a hónapra tervezett, indiai és Fülöp-szigeteki látogatását - jelentette be szerdán az FNN japán kereskedelmi televízió.

Szuga Josihide a látogatás során a szabad és nyitott indiai- és csendes-óceáni térségről egyeztetett volna a partnereivel. A térség biztonsági helyzete azt követően került középpontba, hogy Kína fokozta e területen a katonai jelenlétet. Indiai hivatali partnerével, Narendra Modival tervezett tárgyalásai során Szuga igyekezett volna megerősíteni Japán, India, Ausztrália és az Egyesült Államok együttműködését a térségben, ellensúlyozandó az erősödő kínai érdekérvényesítést.

A szerdai bejelentés szerint a miniszterelnök jelenleg a járványhelyzet kezelésére összpontosít.

Sajtóforrások szerint a különböző vírusmutációk okozta megbetegedések következtében Tokió, Kiotó, Oszaka és a vele szomszédos Hijogo prefektusai vészhelyzet kihirdetését kérték a kormánytól.

Értesülések szerint Koike Juriko tokiói kormányzó az április 29-től május 9-ig tartó, úgynevezett arany heti ünnepek idejére hirdetne ki vészhelyzetet, ekkor ugyanis sokan ki szokták venni szabadságukat.

Amennyiben mind a négy területen elrendelik a vészhelyzetet, a szigorító rendelkezések a 126 milliós Japán lakosságának csaknem a negyedét érintenék.

Ellentétben több nyugati országgal, Japán egyelőre elkerülte a járvány hirtelen berobbanását, mindezidáig körülbelül 540 ezer igazolt esetről és 9707 halálos áldozatról tudni, szakértők azonban felhívják a figyelmet arra, hogy az esetszámok alig három hónappal a tervezett tokiói nyári olimpiai játékok előtt ugrottak meg, illetve az oltási kampány lassúságára figyelmeztetnek.

A szigetország egészségügyi, munkaügyi és népjóléti minisztériuma eddig csak a Pfizer/Biontech-vakcinát engedélyezte, a Moderna gyógyszergyártó oltóanyaga pedig várhatóan a jövő hónapban kapja meg az engedélyt.

Japánban eddig kicsivel több mint 1,2 millió egészségügyi dolgozó és mintegy 19 ezer 65 éves vagy afölötti ember kapta meg a védőoltás legalább egyik dózisát, ami a lakosság körülbelül egy százalékát jelenti.

(MTI)

Regisztráció nélkül osztják a Pfizer-vakcinát és a Szputnyik-vakcinát mától Szerbiában

Előzetes regisztráció nélkül is meg lehet kapni a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcináját, valamint a Szputnyik V védőoltást Szerbiában szerdától - közölte az országos közegészségügyi intézet.

Tovább a cikkhez

Koronavírus Magyarországon: itt vannak a szerda reggeli adatok

2527 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 757 360 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - derül ki a napi tájékoztatásból. Az áldozatok napi száma továbbra is magas, elhunyt 207 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 25 787 főre emelkedett.

Tovább a cikkhez

Tíz napos oltási kampányt hirdetett a kormány

A kormány 10 napos oltási kampányt hirdet – derült ki azokból, a Telex birtokába jutott e-mailekből, amelyeket kedden küldött a háziorvosoknak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK).

Tovább a cikkhez

Tíznapos oltási kampányt hirdetett a kormány

A kormány 10 napos oltási kampányt hirdet – derült ki azokból, a Telex birtokába jutott e-mailekből, amelyeket kedden küldött a háziorvosoknak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK).

Tovább a cikkhez

Új mutánst találtak Texasban, amely ellenálló lehet az antitestekkel szemben

A texasi A&M University kutatói új koronavírus mutációról számoltak be, amelynek neve BV-1.

Tovább a cikkhez

Őszig meghosszabbítja a kormány a koronavírus elleni védekezés miatti veszélyhelyzetet

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes benyújtotta azt a törvényjavaslatot, melynek értelmében a kormány őszig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet. A törvény sarkalatosnak minősül, ezért elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának „igen” szavazata szükséges.

Tovább a cikkhez

A fertőzöttek száma 142,6 millió, a halálos áldozatoké 3,04 millió a világon

A világon 142 642 783 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 041 753, a gyógyultaké 81 733 921 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 141 828 958 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 3 027 604 volt.

A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 3 027 604 fertőzött volt eddig a napig, és 568 461-en haltak meg. Argentínában 2 743 620 a fertőzöttek és 59 792 a halottak száma. Brazíliában 14 043 076 fertőzöttről, 378 003 halálos áldozatról tudni.

Franciaországban 5 401 305 fertőzöttet és 101 713 halálos áldozatot regisztráltak. Olaszországban 3 891 063 fertőzöttet tartanak nyilván, a halálos áldozatok száma 117 633. Spanyolországban 3 428 354 fertőzöttet és 77 102 halálos áldozatot regisztráltak. Németországban 3 198 534 a fertőzöttek száma, 80 680 a halottaké. Lengyelországban 2 704 571 fertőzöttet és 62 734 halálesetet tartanak nyilván. Az Egyesült Királyságban 4 408 644 a fertőzöttek száma, és 127 557-en haltak meg a betegségben.

Oroszországban 4 665 553-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 104 545-re emelkedett. Törökországban 4 384 624 fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálesetek száma a hivatalos adatok szerint 36 613. Indiában 15 321 089 fertőzöttet és 180 530 halálos áldozatot jegyeztek fel.

Címlapkép: Getty Images

európai bizottság brüsszel eu európai unió
eeszt időpont koronavírus oltás vakcina
varrás varrógép maszk koronavírus getty stock
new york_getty_stock
hadsereg katona tank getty stock
bill melinda gates getty editorial
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
európai bizottság brüsszel eu európai unió