német falu
Gazdaság

Évtizedek óta nem volt ilyen: így vágta agyon az influenzát a koronavírus

MTI
Nagyrészt a pandémia elleni intézkedéseknek köszönhetően évtizedek legenyhébb influenzaszenzonja zajlott Németországban, eddig mindössze 519 esetben igazolták a vírus jelenlétét.

A Robert Koch Intézet (RKI) influenza-munkacsoportjának adatai alapján ez a szám az influenzahullám kezdetének hivatalos kritériumait sem teljesíti. "Egyáltalán nem volt influenzajárvány ebben a szezonban" - fogalmazott az RKI szóvivője.

Azóta, hogy a munkacsoport 1992-ben elkezdte az adatok rögzítését, ez idén fordult elő első ízben. Az északi félteke legtöbb országában szintén elmaradt az éves influenzajárvány. Az RKI jelentése szerint az országban összesen 13 halálesetet lehet laboratóriumi vizsgálat alapján az influenza idei hullámához kötni.Minden korábbi influenzaszezonban több száz haláleset történt, a 2017-18-as súlyos járványban majdnem 1700. Mivel ezek csak a laborvizsgálattal igazolt esetek, a valós szám ennél biztosan magasabb. A 2017-18-as influenzajárvány valódi halálos áldozatainak száma nagyjából 25 ezer lehetett Németországban az RKI becslése alapján.

Az influenzaszezon elmaradásának fő oka az új típusú koronavírus terjedésének megfékezésére hozott intézkedések sora lehet.

A gondosabb higiéné, a maszkviselet, az emberek közötti távolság megtartása, a szobák szellőztetése, az otthonról végzett munka, az iskolák időszakos bezárása mind hozzájárult, hogy a világ számos országában történelmi mélypontot értek el az influenza esetszámai - írta az RKI.

A szokásosnál nagyobb volt az érdeklődés az influenza elleni védőoltás iránt is, ami a koronavírus-járványnak és a vakcinákról szóló vitáknak köszönhető. A németországi egészségügyi adatok szerint márciustól decemberig mintegy 3,5 millióval több influenzaoltást adtak be, mint az előző év ugyanezen időszakában.

Címlapkép: Getty Images

Budapest lánchíd
utazás koronavírus
olimpia zaszlo shutter-20170801
GettyImages-517120549
berlin nemetorszag
izrael
szerbia

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
utazás koronavírus