Előfizetői tartalom

Kiderült: kiegészítő nyugdíjemelésre számíthatnak idén a magyar nyugdíjasok

Portfolio
A parlament oldalán kedd este közzétett 2021-es költségvetési törvénymódosító indítvány végefelé egy eddig nem kommunikált információ bukkant fel, ami nyugdíjasok millióit érinti: a januártól meglépett 3%-os nyugdíjemelésen túl további legalább 0,6-pontos (januárig visszamelőleges) emelésre is sor kerül az év közben. Valószínűleg még ezen felül is lesz egy nyugdíjemelés novemberben, ha például a Magyar Nemzeti Bank friss inflációs előrejelzésére gondolunk.

A 2021-es költségvetési törvénymódosító indítvány 67. oldalán, az általános indoklás főbb családpolitikai változásokat felsoroló részénél az alábbi mondatok szerepelnek: "2021 januárjától 3%-kal emelkedtek a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások. A jelenlegi prognózisok alapján ezt meghaladó, 3,6%-os infláció várható 2021 egészében. Az érintettek már év közben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés