hollandia shutter
Gazdaság

Koronavírus: sosem volt még ennyi új fertőzött egy nap alatt Hollandiában

MTI
A járványügyi mutatók újra meredeken emelkednek Hollandiában, a szerdai nyolcezret is meghaladó új koronavírus-fertőzéses eseteket követően az elmúlt 24 óra alatt több mint kilencezer fertőzöttet regisztráltak az országban - közölte az illetékes holland közegészségügyi intézet csütörtökön.

A holland hatóság beszámolója szerint a regisztrált új fertőzöttek száma közel 1130 esettel haladta meg az előző napi adatokat csütörtökön 9648 volt, ez közel két hete folytatódóan emelkedő tendenciáról árulkodik. A szerdai adat 13 százalékkal magasabb az egy hete feljegyzett számoknál.

A kórházakban koronavírussal kezeltek száma az előző naphoz képest szintén emelkedést mutat, csütörtökön 2682 embert ápoltak különböző hollandiai kórházakban, míg számuk szerdán 2614 volt. A holland kórházak csaknem 40 százaléka túlterhelt, a koronavírusos betegek kezelése érdekében még az úgynevezett kritikus gyógykezelések számát is csökkenteni kellett. Kritikus gyógykezelésnek az számít, amikor hat héten belül beavatkozást kell végezni a betegen annak érdekében, hogy elkerüljék a visszafordíthatatlan egészségkárosodást - magyarázták.

Hozzátették: az alapellátás szintén késedelmet szenved a kórházakra nehezedő nyomás miatt. Minden negyedik holland kórház szünetelteti a rutinműtéteket és a nem feltétlenül szükséges kezeléseket - mondták.

Beszámoltak arról is, hogy a 17,2 millió lakosú országban az ez idáig beadott védőoltások száma csütörtökön elérte a 4,8 milliót. A járvány kezdete óta 16 965-en haltak meg a koronavírus szövődményeiben, az igazolt fertőzéses esetek száma jelenleg 1 417 772 Hollandiában.

Címlapkép: Shutterstock

európai bizottság brüsszel eu európai unió
eeszt időpont koronavírus oltás vakcina
varrás varrógép maszk koronavírus getty stock
new york_getty_stock
hadsereg katona tank getty stock
bill melinda gates getty editorial
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
európai bizottság brüsszel eu európai unió