Előfizetői tartalom

Nagy vállalást tett Joe Biden, ennek komoly gazdasági hatása lesz

Portfolio
Ma kezdődött el az Egyesült Államok által szervezett kétnapos virtuális klímacsúcs, amelyen számos kormányfő vesz részt, többek között Hszi Csin-ping kínai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök is. Joe Biden pedig rögtön nagy bejelentéssel kezdte meg a konferenciát, ahol vállalta, hogy az Egyesült Államok 2030-ig 50-52 százalékkal csökkenti majd a károsanyag-kibocsátását a 2005-ös szintekhez képest. Ez majdnem duplája a korábban az Obama-kormány által vállalt 2025-ös céloknak.

A most zajló kétnapos klímacsúcson mintegy 40 kormányfő vesz részt, amelyen a világ vezetői a klímaváltozással kapcsolatos kérdéseket tárgyalják meg. Ennek keretében jelentette be Joe Biden, hogy az Egyesült Államok 2030-ig 50-52 százalékkal fogja csökkenteni a károsanyag-kibocsátását a 2005-ös referenciaszinthez képest. Ehhez még azt is hozzátette az elnök, hogy: ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés