koronavírus sakk
Gazdaság

Operatív törzs: valakik külföldről hívják oltásra sms-ben a magyarokat

Portfolio
Gulyás Gergely miniszter délelőtti bejelentéseit követően az operatív törzs értékelte ma a hazai járványhelyzetet. A rövidre sikeredett online sajtótájékoztatón elhangzott: ismeretlenek oltásra hívó sms-eket küldtek ki a magyar lakosságnak külföldi telefonszámról, a hivatalos oltásra hívó sms-ekkel egyidejűleg. Arra kérik az érintetteket, hogy a külföldi számról érkező, oltásra vonatkozó sms-eket hagyják figyelmen kívül.

Vége a sajtótájékoztatónak

Az operatív törzs tájékoztatója a Kormányinfóra és az azon megválaszolt sajtókérdésekre tekintettel ma nagyon rövid volt, véget is ért.

Folyamatosan zajlik az oltás

Pfizer, Szputnyik és Moderna vakcinákkal most is folyik az oltás Magyarországon. A vendéglátóhelyeken a teraszokon nem, a vendéglátóhelyek belső helyiségeibe lépve azonban továbbra is kötelező a maszkviselés - hívta fel a figyelmet Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központi osztályvezetője. Bár a teraszok szombaton megnyitnak, a belső helyiségekben a fogyasztásra egyelőre továbbra sem lesz még lehetőség.

Szabályszegések

681 személy szegte meg a maszkviselés szabályait az elmúlt 24 órában. Üzletek esetében egy esetben került sor ideileglenes bezárásra, vendéglátóhelyi vendégek esetében 2 személlyel szemben, vendéglátó ellen 1 esetben intézkedtek, Sárváron bezártak egy borozót 6 hónapra. A kijárási tilalom megszegése miatt 160 személy ellen intézkedtek tegnap a rendőrök.

Külföldről hívják oltásra sms-ben a magyarokat

Elindult az új időpontfoglaló rendszer, használatára a regisztráltaknak van lehetőségük. Közülük 70 ezren szerdán sms-t kaptak, amelynek segítségével egy weboldalon láthatják, hogy a jövő héten hétfőtől szerdáig mikor adathatják be maguknak az oltást. Egy ismeretlen külföldi telefonszámról is érkeznek azonban, vélhetően az Egyesült Királyságból, hasonló tartalmú üzenetek a lakosságnak. Azt kérik a lakosságtól, a külföldi telefonszámról érkező, kontakt megnevezése nélküli megtévesztő sms-eket hagyják figyelmen kívül – mondta Kiss Róbert alezredes.

Koronavírus Magyarországon: megszólal az operatív törzs

Címlapkép: Getty Images

Szombaton nyitnak a teraszok, később kezdődik a kijárási tilalom

A 3,5 millió beoltott elérésével, várhatóan szombattól lehetnek nyitva a vendéglátóhelyek teraszai 21.30-ig, a kijárási tilalom kezdő időpontja pedig 22 óráról 23 órára módosul - jelentette be Gulyás Gergely miniszter a mai Kormányinfón. A kormány újabb, 4 millió beoltottnál várható járványügyi intézkedéseiről, például a védettségi igazolványhoz kapcsolódó jogokról Orbán Viktor ad majd tájékoztatást a napokban, ezt az oltási mérföldkövet egyébként már a jövő héten elérhetjük. A Kormányinfóról a Portfolio élőben tudósított.

Tovább a cikkhez

Koronavírus Magyarországon: megérkeztek a csütörtök reggeli adatok

3 607 volt az elmúlt 24 órában a regisztrált új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 760 967 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Elhunyt 214 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 001 főre emelkedett - közölte a koronavirus.gov.hu kormányzati portál. 7 507 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 876-an vannak lélegeztetőgépen.

Tovább a cikkhez
frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
pfizer biontech vakcina koronavírus ellen