Előfizetői tartalom

Nem tud leállni a pénzgyár: újabb rekordnyereség az MNB-nél

Portfolio
A 2019-es 254,7 milliárd forint után tavaly 255,4 milliárdos nyereséget tudott elérni az MNB, így ismét 250 milliárd forint osztalékot fizet a költségvetésbe – derül ki a jegybank közleményéből. A részletek egyelőre nem derültek ki, de vélhetően a korábbinál gyengébb forintárfolyam is sokat segített a profit elérésében.

Pénteken döntött az MNB igazgatósága arról, hogy a 255,4 milliárd forintos tavalyi nyereségből 250 milliárd forint osztalékot fizet a költségvetésbe. Ezzel újabb történelmi rekordot ért el a jegybanki profit, egy hajszállal még a 2019-es szintet is meghaladta. Az osztalék megegyezik az egy évvel korábbival, vagyis abban is rekordbeállítást látunk, az MNB közleménye szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés