Előfizetői tartalom

Kemenesi Gábor, Kemény Lajos és Boldogkői Zsolt véleményt mondott a legjobb vakcináról és az AstraZeneca oltásáról

Portfolio
Három elismert hazai szakembert, Kemenesi Gábort, Kemény Lajost és Boldogkői Zsoltot kérdezte Facebook élő beszélgetésében a KOVIDők tudományos tájékoztató oldal többek között az oltások hatékonyságáról, a védettség kialakulásáról, a korosztályspecifikus jellemzőkről, a különféle oltóanyagok lehetséges kockázatairól. A beszélgetés résztvevői egybehangzóan állították, az a legjobb vakcina, amelyet az ember már megkapott. Az AstraZeneca és a Janssen vakcinájával kapcsolatban pedig azt hangsúlyozták, hogy nagyságrendekkel nagyobb kockázatot jelent a vérrögképződés tekintetében a Covid-19, mint maguk az oltóanyagok.

Kemenesi Gábor biológus, a Pécsi Tudományegyetemen működő Virológiai Nemzeti Laboratórium virológus kutatója a beszélgetés elején kijelentette, Jelen tapasztalatunk és tudásunk is azt mutatja, hogy az elérhető és engedélyezett vakcinák mindegyik megment minket attól, hogy bekerüljünk a kórházba egy súlyos megbetegedéssel, ne adj isten meghaljunk. Azzal kapcsolatban, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái