Előfizetői tartalom

Miért nincs sok értelmük a magyarországi vakcinahatékonysági eredményeknek?

Portfolio
A kormány közzétette, hogy mennyire védenek a koronavírus elleni oltások a megbetegedéstől és a halálozástól a magyarországi tapasztalatok alapján. Az adatokból azonban lehetetlen megállapítani, hogy melyik vakcina jobb vagy rosszabb. Csak annyit lehet elmondani, hogy az oltások általánosságban jelentősen csökkentik a halálozás esélyét. Vagyis mindegyik vakcina hatásos.

A kormány által közzétett adatok alapján eddig a Pfizer oltás után haltak meg a legtöbben, míg a Szputnyik-V után a legkevesebben. (A többi vakcinával most nem foglalkozunk, az eredmények megértéséhez elegendő ez a kettő.) Mielőtt tehát ebből bármilyen következtetést levonnánk, nézzük meg néhány tényt: Sajnos nem tudni, hogy a magyar megbetegedéseket a 2. oltás időpontja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés