Előfizetői tartalom

Hatalmas szennyezést azonosított egy műhold, 190 ezer autó bocsát ki ennyi károsanyagot óránként

Portfolio
Egy bangladesi szemétlerakóból hatalmas mennyiségű metángáz ömlik a levegőbe szüntelenül, amelyet egy emissziók után kutató cég szakemberei azonosítottak be műholdas megfigyelések segítségével. A szakemberek becslései szerint óránként 190 ezer darab belsőégésű személyautó használatából eredő károsanyag-kibocsátással egyezik meg a most megfigyelt szennyezés mértéke. Az ország környezetvédelmi minisztériuma vizsgálatot indított az ügyben.

Az idei évben műhold segítségével azonosított 12 legmagasabb mértékű metángáz-kibocsátása mind Bangladeshez köthető a Kayrros nevű adatelemző cég adatai szerint. Az emissziók után kutató kanadai GHGSatnak sikerült most pontosabban beazonosítania az egyik forrást műholdjának megfigyelésein keresztül, amely egy Matuail nevű szemétlerakóhoz köthető Dhaka város környékén....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés