Előfizetői tartalom

Otthonfelújítási támogatással napelem - Ezreket érhet kellemetlen meglepetés

Gyakorlatilag lerövidítette a jelenlegi kedvező szaldóelszámoláshoz való csatlakozás határidejét az április 16-i kormányrendelet azoknak a családoknak, akik otthonfelújítási támogatás igénybevételével telepíttetnek háztartási napelemes rendszert. A módosítás miatt több ezer olyan háztartás eshet el a szaldóelszámolástól, amely az eddig érvényes feltételeket tekintve időben indította el napelemes beruházását. A Manap napelemes iparági szervezet nyílt levélben kéri a határidők hosszabbítását a kormánytól.

Az eddigi szabályozás szerint azok tartozhattak a szaldóelszámoláshoz, akik június 30-ig meg tudják kötni a villamosenergia-vásárlási szerződést az elosztó társasággal, az új rendelet alapján viszont a jelzett határidőig már nem csak a szerződést kell megkötni, hanem az elosztó hálózati engedélyes nyilatkozatának is meg kell születnie a napelemes rendszer üzembe helyezésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés