Előfizetői tartalom

Zacher Gábor figyelmeztet: berobbanhat a járvány ettől a hétvégétől

Portfolio
Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi, de a remény csalóka lehet, berobbanhat ettől a hétvégétől a járvány természetesen - vélekedett az RTL Klub hétfő esti híradójának nyilatkozva Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa. Ócsai Lajos járványügyi szakember szintén úgy vélekedett a csatornának, hogy ennek megisszuk a levét, és felhívta a figyelmet arra, hogy a rosszul végzett mosogatás a vendéglátóhelyeken a fertőzés egyik melegágya lehet.

Szerinte a felelőtlenség nagyfokú volt a hétvégén. Azt is kiemelte: az a korosztály volt kint és bulizott az utcán, akik még nem nagyon vették fel az oltást, vagy akár nem is jelentkeztek oltásra. Megjegyezte azt is, hogy önmagában az első oltás után 12 nappal indul be valamifajta védettség, a komoly védettség a második oltást követően 2 héttel alakul ki. Kapcsolódó cikkünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés