Előfizetői tartalom

Jakab Ferenc egyszerre nyugtatja és figyelmezteti a koronavírus-oltáson átesetteket

Portfolio
Érdekes posztot osztott meg a Virológia Pécs Facebook-oldalán Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem tanára arról, hogy van-e értelme az oltás utáni antitest szint ellenőrzésének. Határozott véleménye szerint igen és nem szabad attól sem megijedni, hogyha valakinél nem sikerül kimutatni az antitest jelenlétét az oltás után. Ez ugyanis nem azt jelent, hogy biztosan nem védett. Egyben óva intett minden beoltottat attól, hogy túlzottan magabiztossá váljon az antitestek megjelenését követően, ugyanis egyik oltóanyag sem ad 100%-os biztonságot, védelmet a koronavírussal szemben. A koronavírus-vakcinák arra szolgálnak, hogy a súlyos, kórházi ápolással, esetleg halállal végződő fertőzést mindenképpen el tudjuk kerülni.

Jakab Ferenc a poszt elején kiemeli, mindenkit jogosan érdekel, hogy az oltás után kialakult-e nála a megfelelő védettség. Ez egy érthető társadalmi igény, de tudományos szempontból is fontos következtéseket lehet levonni az eredményekből a jövőre nézve, a globális vakcinálási program nyomon követésének részeként. Hangsúlyozta, hogy egyik oltóanyag sem ad 100%-os biztonságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés