Előfizetői tartalom

Elemzők: mintha nem is lenne semmilyen válság Magyarországon, úgy nőnek a bérek

Portfolio
Februárban is folytatódott a bérek dinamikus növekedése, a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 414 400 forint, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset pedig 275 600 forint volt, mindkettő 9,8%-kal magasabb, mint egy évvel korábban - derült ki a KSH adataiból. Elemzők szerint meglepően gyorsan nőttek a keresetek februárban.

"2021 januárja után a februári bérstatisztika is pozitív meglepetést okozott. Az általános várakozással szemben, miszerint lassul a bérkiáramlás, a mutató gyorsulást mutat. A bruttó és nettó bérek februárban 9,8 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. A vállalati szférában továbbra is átlag alatti, bár itt is gyorsuló bérdinamika látható. Ebben a szektorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés