Előfizetői tartalom

Koronavírus: egyre optimistábbak az osztrák vállalatok

MTI
A koronavírus-válság kezdete óta első alkalommal ismét pozitívan ítélik meg a helyzetüket és bizakodással tekintenek jövőbeli kilátásaik elé a gazdasági szereplők Ausztriában az osztrák Wifo gazdaságkutató intézet havi rendszeres felmérésen alapuló konjunktúraindexe alapján. A Wifo konjunktúraindexe áprilisban az előző havihoz képest 15,3 ponttal plusz 11,7 pontra emelkedett, így tavaly március óta első alkalommal tért vissza a pozitív tartományba.

A konjunkturális hangulatindex még a járványvédelmi korlátozásokkal erősen érintett szolgáltató szektorban is javult, 19,2 ponttal emelkedett az előző havihoz képest, de még ezzel együtt is 1,0 ponttal a pesszimista megítélést az optimistától elválasztó nullás határérték alatt maradt áprilisban. Az építőiparban jelentősen emelkedett az index áprilisban, az előző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés