Előfizetői tartalom

Nagyon kilóg a magyar oltási program az uniós mezőnyből, de nem úgy, ahogy a legtöbbször halljuk

Portfolio
Miközben toronymagasan Magyarország számára áll rendelkezésre a legtöbb vakcina lakosságarányosan az Európai Unióban és így a legmagasabb az átoltottságunk is, aközben még mindig viszonylag alacsony, 68%-os a leginkább veszélyeztetett 80 év feletti korosztály átoltottsága – derül ki az Európai Betegségmegelőzési és Kontroll Központ (ECDC) friss adataiból.

Élen járunk Az 5 millió kínai és 2 millió orosz vakcinadózis beszerzése és jelentős részének eddigi leszállítása miatt toronymagasan a legtöbb vakcina a magyar lakosságra jut az egész EU-ban. Ez pedig ahhoz a széles körben ismert eredményhez vezetett, hogy már mi vezetjük az uniós rangsort, ami a legalább egyszer átoltottak arányát méri. Mindez az Európa-térképen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés