Előfizetői tartalom

Új rekord a németeknél: egymillió oltás egy nap alatt

MTI
Napi rekordot felállítva egymilliónál is több adagot adtak be az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott betegségtől (Covid-19) védő oltásból Németországban az utóbbi 24 órában a szövetségi kormány csütörtöki adatai szerint. Jens Spahn egészségügyi miniszter közleményében kiemelte, hogy kettős rekordot állítottak fel, mert első alkalommal lépték át az egymilliós határt az egy nap alatt beadott oltások számával, és először adtak be oltást egy nap alatt a lakosság több mint egy százalékának.

A sportcsarnokokban, rendezvényközpontokban kialakított tartományi üzemeltetésű oltóközpontokban és a több tízezer háziorvosi praxisban szerdán 1 088 952 adag oltást adtak be. Így már a lakosság 25,9 százaléka - 21 562 627 ember - kapott legalább egy adagot valamelyik oltóanyagból. Mindkét adagot a lakosság 7,5 százaléka - 6 241 152 ember - kapta meg. Németországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés