Előfizetői tartalom

Atomenergia kapacitások és a karbonsemleges hidrogénelőállítás lehetőségei Magyarországon

Portfolio
A hidrogén felhasználása a 2030-as évekre rendkívül szerteágazóvá válhat az energetikában, az iparban (hő- és alapanyag), a közlekedésben vagy a lakossági-kereskedelmi hűtés-fűtésben egyaránt, így az atomenergia segítségével termelt hidrogén növelheti a jövőbeni hazai ellátásbiztonságot, csökkentheti az import igényt, és hozzájárulhat a karbonsemleges hidrogén hazai előállításához. De vajon mely feltételek mellett célszerű Magyarországon a 2030-as évek második felében a paksi atomerőmű által termelt villamos árammal vízbontással hidrogént előállítani?

Balogh Ádám, az Energy Community nemzetközi szervezet energia-infrastruktúra szakértője az elmúlt néhány évben megjelent hidrogén ”hype-ról” mondta el véleményét, a Green Policy Center szakmai műhely megkeresésére. Az országok egyre nagyobb számban képesek a villamosenergia termelésük folyamatosan növekvő hányadát megújuló energiaforrásokkal előállítani, és ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés