Előfizetői tartalom

Az amerikai gazdaság nem tud leállni: ezúttal a jövedelmek emelkedése döntöttek rekordot

MTI
|
Portfolio
Márciusban a lakosságnak nyújtott központi támogatásoknak köszönhetően rekordmértékben nőttek a személyi jövedelmek az előző havihoz képest az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) pénteki jelentése alapján. Az amerikai gazdaság az előző néhány hónapban rendkívül erős fellendülést mutat.

Márciusban 21,1 százalékkal, a valaha regisztrált legnagyobb mértékben nőttek a személyi jövedelmek az Egyesült Államokban a februári 7,0 százalékos havi csökkenés után. A piac a ténylegesnél kisebb, 20,3 százalékos havi növekedést várt márciusra. Kapcsolódó cikkünk 2021. 04. 30. Berobbant az infláció az USA-ban: még nem kell lépnie a Fednek, de az aggodalom fokozódhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés