Előfizetői tartalom

Halálos volt a március Magyarországon - közel 40 éve nem volt ennyi elhunyt a tavasz elején

Portfolio
Márciusban az egy évvel korábbihoz képest 40%-kal többen, 16 379-en haltak meg Magyarországon - derül ki a KSH ma közzétett jelentéséből. Az 1983-as, rendkívül magasan tetőző influenzajárvány óta nem volt ilyen nagymértékű a márciusi halálozások száma, aminek hátterében a koronavírus-fertőzés okozta halálozások megnövekedett száma áll.

A halálozások magas száma érthetővé válik, ha tudjuk, hogy koronavírussal összefüggésben 5763-an haltak meg Magyarországon. Tavalyhoz képest 4644 fő a halálozási többlet, a két szám közötti különbséget alapvetően az magyarázza, hogy az idén nem volt influenzajárvány. Mivel az idei adatok még előzetesek, a tapasztalatok a következő hónapokban a márciusi adat még kissé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés