Előfizetői tartalom

Új projekttel kapcsolódik be Magyarország a globális kereskedelembe

Portfolio
Bár a koronavírus-járvány több alkalommal is akadályokat gördített a nemzetközi kereskedelem elé, az Európa és Kína közti kereskedelemi kapcsolat töretlenül erősödik. A két térség között az áruforgalom legnagyobb része jelenleg tengeri úton zajlik, azonban az Egy Övezet Egy Út logisztikai korridorjainak fejlesztése révén a következő évtizedekben a Kína és Európa közötti vasútforgalmi áruszállítás exponenciálisan növekedni fog. Ennek lehet nyertese egy északkelet-magyarországi kistelepülés, Záhony, ahol ehhez kapcsolódóan hamarosan jelentős logisztikai fejlesztések indulnak.

Bővülő nemzetközi kereskedelem Az elmúlt tíz évben az EU és Kína közti kereskedelmi forgalom mind az export mind az import tekintetében jelentősen erősödött. 2010 és 2020 között az export volumene 93 százalékkal, az importé 56 százalékkal bővült, előbbi 203, utóbbi 383 milliárd euróra. Nincs ez másként Magyarorszég esetében sem, ahol elsősorban a behozatal terén...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái