kórház beteg ágy covid koronavírus
Gazdaság

KSH: az április még halálosabb hónap volt, mint a március

Portfolio
Márciusban az egy évvel korábbihoz képest 40%-kal többen, 16 379-en haltak meg Magyarországon. A KSH főosztályvezetője szerint tudván, hogy a harmadik hullám március végén-április elején tetőzött, az áprilisi adatok még rosszabbak lesznek - írja az ATV.hu.

A KSH felmérése szerint idén márciusban 40 százalékkal többen haltak meg, mint a tavalyi év azonos időszakában. A halálozások magas száma érthetővé válik, ha tudjuk, hogy koronavírussal összefüggésben 5763-an haltak meg Magyarországon. Tavalyhoz képest 4644 fő a halálozási többlet, a két szám közötti különbséget alapvetően az magyarázza, hogy az idén nem volt influenzajárvány. Mivel az idei adatok még előzetesek, a tapasztalatok a következő hónapokban a márciusi adat még kissé felfelé fog változni.

A KSH Szakstatisztikai igazgatóság, Népszámlálási és népesedési statisztikai főosztályának főosztályvezetője szerint az elmúlt hetek koronavírus-adatai alapján varható volt a kedvezőtlen márciusi statisztika. Kovács Marcell azonban az ATV Start című műsorában arra figyelmeztet – tudva, hogy a harmadik hullám március végén-április elején tetőzött:

az áprilisi adatok még rosszabbak lesznek.

Kovács elmondása szerint Magyarországon tavaly a többlethalálozás nagyjából 80 százalékát tette ki a covid-halálozások száma. Hivatalos statisztika azonban arról, hogy összesen hányan hunytak el koronavírus-fertőzés következtében, majd akkor lesz, ha a KSH feldolgozza a halotti bizonyítványok adatait, és azok alapján közli a haláloki-statisztikákat – mondta el Kovács. A KSH felmérése szerint egyébként a születések száma – Budapest és Észak-Magyarország kivételével – valamennyi régióban emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

(ATV)

eeszt időpont koronavírus oltás vakcina
varrás varrógép maszk koronavírus getty stock
new york_getty_stock
hadsereg katona tank getty stock
bill melinda gates getty editorial
GettyImages-1182794270
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
eeszt időpont koronavírus oltás vakcina