kórház beteg ágy covid koronavírus
Gazdaság

KSH: az április még halálosabb hónap volt, mint a március

Portfolio
Márciusban az egy évvel korábbihoz képest 40%-kal többen, 16 379-en haltak meg Magyarországon. A KSH főosztályvezetője szerint tudván, hogy a harmadik hullám március végén-április elején tetőzött, az áprilisi adatok még rosszabbak lesznek - írja az ATV.hu.

A KSH felmérése szerint idén márciusban 40 százalékkal többen haltak meg, mint a tavalyi év azonos időszakában. A halálozások magas száma érthetővé válik, ha tudjuk, hogy koronavírussal összefüggésben 5763-an haltak meg Magyarországon. Tavalyhoz képest 4644 fő a halálozási többlet, a két szám közötti különbséget alapvetően az magyarázza, hogy az idén nem volt influenzajárvány. Mivel az idei adatok még előzetesek, a tapasztalatok a következő hónapokban a márciusi adat még kissé felfelé fog változni.

A KSH Szakstatisztikai igazgatóság, Népszámlálási és népesedési statisztikai főosztályának főosztályvezetője szerint az elmúlt hetek koronavírus-adatai alapján varható volt a kedvezőtlen márciusi statisztika. Kovács Marcell azonban az ATV Start című műsorában arra figyelmeztet – tudva, hogy a harmadik hullám március végén-április elején tetőzött:

az áprilisi adatok még rosszabbak lesznek.

Kovács elmondása szerint Magyarországon tavaly a többlethalálozás nagyjából 80 százalékát tette ki a covid-halálozások száma. Hivatalos statisztika azonban arról, hogy összesen hányan hunytak el koronavírus-fertőzés következtében, majd akkor lesz, ha a KSH feldolgozza a halotti bizonyítványok adatait, és azok alapján közli a haláloki-statisztikákat – mondta el Kovács. A KSH felmérése szerint egyébként a születések száma – Budapest és Észak-Magyarország kivételével – valamennyi régióban emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

(ATV)

Ezek a legjobb használt autók 2 millió alatt: veszik őket a magyarok, mint a cukrot
GettyImages-1227621620
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ezek a legjobb használt autók 2 millió alatt: veszik őket a magyarok, mint a cukrot