fodrasz covid korona
Gazdaság

Megérkeztek a keddi magyar adatok: ezer alatt az új koronavírus-fertőzöttek száma

Portfolio
726 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 837  főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - derül ki a koronavírus tájékoztató honlapról. Elhunyt 137 beteg, így az elhunytak száma 28 045  főre emelkedett. Már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra és 80%-uk meg is kapta azt. A beoltottak száma 4 099 495 fő, közülük 2 157 637 fő már a második oltását is megkapta.

A maihoz hasonló alacsony esetszámra legutóbb február 2-án volt példa, amikor épp felszálló ágban volt a harmadik hullám. A mai adat a szokásos keddi esést mutatja, ezen a napon szokott jelentkezni a hétvége hatása, amikor kevesebben fordulnak orvoshoz és kevés tesztet is végeznek. A trend így is csökkenő, a múlt keddhez képest 42%-kal csökkent az új esetek száma.

Az elhunytak száma tegnaphoz képest nőtt, de a trend itt is csökkenő. A napi 100 feletti halálozás viszont még mindig magas, ez a mutató késve követi le a járványtrendben látott csökkenést, így mér pár hétnek vélhetően el kell telnie, mire tartósan 100 alatti halálozási számot látunk.

A lélegeztetőgépen levő betegek száma 23-al, a kórházban ápoltak száma 133-al csökkent. Sajnos még így is sokan, 549-en vannak lélegeztetőgépen, és 4739 embert ápolnak kórházban.

A 726 esetet nagyon kevés tesztből, 8400 mintavételből találták. Az elvégzett teszteken belül 8,6% volt a pozitívak aránya, ez az előző naphoz képest nem jelent érdemi változást. A trend viszont csökken a pozitivitási rátánál is, azaz a esetszámok detektálási aránya javul. Ez a járvány visszaszorulásának természetes hozadéka.

Az átoltottság növekedése a pénteki roham óta érezhetően lassult, az előző 24 órában 26 346 fő kapta meg az első oltását. A második oltások beadása viszont begyorsult, az előző 24 órában 80 ezren kapták meg a második oltásukat, ez sokkal magasabb szám, mint amit az előző napokban láttunk, eddig csak egyszer, április 7-én kaptak többen második oltást egy nap alatt. Ahogy közeledünk az oltási hajlandóság és regisztráció jelentette átoltottsági akadályhoz, úgy nőhet majd a második oltásukat kapók száma, míg az első oltást kapók száma csak lassabb növekedést mutat majd. Az eddig regisztrált 4,7 millió ember közül 80% kapott oltást.

Az elmúlt 24 órában Budapesten találták a legtöbb új esetet, 77-et, ezt követi Pest megye 81 új esettel. Komárom-Esztergom megyében volt a legkevesebb új detektálás, mindössze 8 fertőzöttet találtak, de kevés új eset volt Tolna és Győr-Moson-Sopron megyékben is.

Lakosságarányosan (100 ezer főre) az elmúlt héten Budapesten mindössze 87 új esetet találtak, ezzel népességarányosan Budapest és Komárom-Esztergom megye (82) a legkevésbé fertőzött területek az országban. Lakosságarányosan az elmúlt héten Veszprém (191), Jász-Nagykun-Szolnok megyében (186) és Baranyában (182) volt a legrosszabb a helyzet.

Címlapkép: Getty Images

utazás koronavírus
bécs
üveg
vakcina maszkviselés viszlát koronavírus
digitális bank chip
vakcina koronavírus beadás szputnyik

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
vakcina oltás oltatás koronavírus