FONTOS Rendkívüli kormánydöntés után jönnek a legújabb kormányzati bejelentések
 
Előfizetői tartalom

Varga Mihály: 5,2%-os GDP-növekedés mellett 5,9%-os deficitet tervezünk 2022-re, hogy éljünk a mozgástérrel

Portfolio
Gyors gazdasági növekedés mellett is magas deficittel tervezi a kormány a 2022-es költségvetést, aminek a fő oka az, hogy ha már az EU engedi a 3% feletti deficitet, akkor igyekszik is kihasználni a mozgásteret a kormány, hogy az eddig is hangsúlyozott gazdaságpolitikai céljait meg tudja valósítani, és közben picit azért az adósságrátán is tudjon tovább faragni – lényegében ez rajzolódik ki a Varga Mihály pénzügyminiszter által a parlamentnek beterjesztett jövő évi költségvetési törvénytervezetből. Az eseményen kiderült az is, hogy néhány héten belül dönt a kormány a június 30-ig érvényben lévő hiteltörlesztési moratórium kérdésében, most a tapasztalatok felmérése zajlik, hogy milyen olyan érvek vannak, amelyek esetleg a meghosszabbítás mellett szólnak. Az alábbiakban a sajtótájékoztatóról tudósítottunk, illetve kiegészítettük többlet információkkal a hírfolyamot.

2021. május 04. 12:04 Itt a költségvetési törvényjavaslat teljes terjedelemben A mai átadási ceremónia után meg is jelent a parlament oldalán a kormány 2022-es költségvetési törvényjavaslatának benyújtásáról az iromány, amely itt érhető el. Maga a 324 oldalas törvényjavaslat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái