Előfizetői tartalom

Janet Yellen: hamarosan gondolkodni kell kamatemelésen

Portfolio
Előbb-utóbb emelkedni kell a kamatoknak, hogy elkerüljük az amerikai gazdaság túlfűtöttségét – mondta egy keddi rendezvényen Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter, a Fed korábbi elnöke. Mindez azért érdekes, mert a jegybank egyelőre még évekig várna a szigorítással elsősorban a munkaerőpiac helyzetére hivatkozva. A pénzügyminiszter egy másik tegnapi rendezvényen is beszélt, ahol azt mondta, hogy jó úton halad a globális minimáladó ötlete.

Yellen a The Atlantic magazin rendezvényén arról beszélt, hogy a Biden-kormányzat a következő tíz évben az eddig elfogadott 1900 milliárd dolláros válságkezelő csomag mellett összesen 4000 milliárd dollárnyi infrastruktúraberuházást és jóléti kiadást kíván végrehajtani. A miniszter szerint ez az összeg kicsi a teljes amerikai gazdasághoz viszonyítva, ugyanakkor a kamatoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés