Előfizetői tartalom

Felkerült Gyula az európai légiipar térképére és új katonai helikopter-családot is fejleszthetnek majd ott

MTI
Azzal, hogy Gyulán épül az Airbus Helicopters Hungary alkatrészgyártó üzeme, Magyarország felkerül Európa légiipari térképére - mondta Lepsényi István, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszteri biztosa csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy Magyarország "meghívást kapott az európai országok elit klubjába, amelynek nem kisebb a célja, minthogy 2040-re új európai katonai helikoptercsaládot fejlesszenek ki".

A december óta épülő üzem tartószerkezete elkészült, a csarnok vasbeton szerkezete elérte legmagasabb pontját, ez alkalomból tartottak úgynevezett bokrétaünnepséget a helyszínen, amelyet a jelenleg érvényes járványügyi szabályozás miatt online közvetítettek az újságíróknak. Lepsényi István, az ITM miniszteri biztosa az ünnepségen úgy fogalmazott, a beruházással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés