Előfizetői tartalom

Nem is annyira rózsásak a kínai gazdaság kilátásai idén

Portfolio
Kína idei gyors gazdasági növekedését nehezíti a beruházások visszaesése a nagy súlyú feldolgozóiparban, amihez a szektor vállalatainak tavalyi gyenge profitja mellett a kormány kibocsátás-csökkentő törekvése is hozzásegít - emlékeztet a Citigroup. Az exportőrök beruházásai a magas munkaerőköltségek, a birítékolhatóan lassuló exportnövekedés és a kínai-amerikai viszony kiéleződése miatt marad el.

A feldolgozóipari vállalatok beruházásai a kínai gazdaság kilábalásának legkisebb összetevője lehet a Citigroup közgazdászai szerint, ugyanis a vállalatok profitja tavaly nagymértékben csökkent, és a profitrátát csökkentik a magas nyersanyagárak és a szociális juttatások emelkedése is (ez utóbbiakat a kormány átmenetileg felfüggesztette, idén azonban újra kell fizetni)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés