pfizer vakcina oltás
Gazdaság

MTI-értesülés: mégsem 60 ezer, hanem 84 ezer fiatal regisztrált az oltásra péntek éjfélig

Portfolio
MTI
György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője az MTI déli híre szerint azt nyilatkozta, péntek éjfélig 60 ezer 16-18 éves fiatal regisztrált a jövő hét második felében kezdődő Pfizer-oltásra. Ez 30%-os arányt jelentett volna. Az MTI friss értesülése szerint azonban a valódi szám 84 ezer, ami "magas", 40%-os arányt jelent.

Az MTI értesülése szerint a péntek éjfélig koronavírus elleni oltásra regisztrált 16-18 évesek száma meghaladja a 84 ezret,

a regisztrációk ellenőrzése még folyamatban van.

György István, aki egyben az országos oltási munkacsoport vezetője, ezzel szemben pár órája azt mondta: péntek éjfélig 60 ezer fiatal regisztrált az oltásra. Hozzátette: a 16-18 évesek korosztályába 197 ezren tartoznak, ebből 30%-os arány következett.

Hogy a regisztrációk ellenőrzése folyamatban lenne, azt akkor nem említette, mint ahogy azt sem, hogy sokan hiába próbáltak regisztrálni:

Az érvényes regisztrációt beküldők számára válik majd elérhetővé az online időpontfoglalás lehetősége, aminek a megnyitásáról külön adnak majd tájékoztatást. Magyarország az egyik első olyan ország az Európai Unióban, ahol az oltási program már annyira előrehaladott, hogy megkezdhetik a 16-18 évesek oltását is.

A korosztályba tartozók körében a regisztráltak aránya az MTI megfogalmazása szerint "magasnak mondható, 40 százalék fölötti". A 16 év fölöttiek ezután is regisztrálhatnak, de a péntek éjféli határidő után regisztráltak csak később, a 18 éven felüliekkel együtt kaphatják majd meg az oltást, a rendelkezésre álló vakcinák függvényében.

Címlapkép: Getty Images

koronavírus vakcina oltás 2 getty stock
pleschinger gyula
frankfurt
balaton nyár hőség
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mikor melyik indikátort használjuk?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock