Előfizetői tartalom

Nyugat-Franciaország felett is becsapódhat vasárnap hajnalban az elszabadult kínai rakéta - Itt élőben követheted az útját!

Portfolio
Az európai űrmegfigyelő rendszer (EU SST) szombat este háromnegyed 9-kor azt jelezte, hogy magyar idő szerint vasárnap hajnali 4 óra 32 perckor (+/- 139 perc), az amerikai állami finanszírozású űrvisszatérési és törmelék tanulmányok központja (CORDS) szerint pedig vasárnap hajnali fél 6-kor (+/- 4 óra) érkezik vissza a Föld légterébe az elszabadult kínai rakéta, a Hosszú Menetelés 5B. A röppályák térképes vizualizációja azt mutatja jelenleg, hogy a becsapódás Franciaország és Spanyolország térségében, illetve attól kissé nyugatabbra is megtörténhet, de biztosabbat egyelőre lehetetlen mondani.

A mintegy 30 méter hosszú és kb. 22 tonna tömegű rakéta irányíthatatlanná vált az április végi fellövése után és azóta kering a Föld körül, jelenleg 185 km-es magasságban, 28 ezer km/h-s sebességgel. A rakéta röppályáját és a visszatérésénak várható idejét és belépési pontját ezeken a linkeken lehet élőben nyomon követni (itt és itt, a becsapódás várható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés