Előfizetői tartalom

Tömegbulival ünnepelték a fiatalok Spanyolországban a szükségállapot végét

MTI
Spanyolország több nagyvárosában fiatalok tömege ünnepelte az utcákon vasárnap hajnalig tartó bulizással az éjszakai kijárási tilalommal és utazási korlátozásokkal járó, féléve tartó szükségállapot megszűnését. Többszáz emberrel szemben intézkedtek rendőrök vasárnapra virradóra Brüsszelben is, a belga főváros több helyszínén összegyűlő, főként fiatalokból álló csoportok a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom szombati feloldását, valamint a bárok és éttermek teraszainak megnyitását ünnepelték, gyakran a továbbra is érvényes rendkívüli szabályok figyelembevétele nélkül.

A spanyol főváros emblematikus terén, a Puerta del Solon, mint szilveszterkor, most is rengetegen várták, hogy a toronyóra elüsse az éjfélt. "Szabadság, szabadság" - skandálta a tömeg. Az emberek egymás nyakába borultak, énekeltek, táncoltak, vonatoztak, és voltak, akik belegázoltak a köztéri szökőkútba is. A város több részén is hasonló spontán utcabálok alakultak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés