olimpia zaszlo shutter-20170801
Gazdaság

A japánok kétharmada idén sem szeretne olimpiát

MTI
A legfrissebb közvéleménykutatások szerint a koronavírus-járvány miatt a japánok kétharmada nem szeretné, ha idén nyáron megrendeznék a tavalyról elhalasztott tokiói olimpiát.

A Jomiuri Sinbun című napilap által szervezett felmérésben a válaszadók 59 százaléka mondta, hogy töröljék az ötkarikás játékokat, 39 százalékuk viszont úgy vélekedett, hogy idén meg kellene tartani. A halasztást itt nem kínálták fel opcióként.

A TBS News kutatásában a megkérdezettek 65 százaléka mondta, hogy töröljék, vagy ismét halasszák el az olimpiát. A múlt héten elindított petíciót már több mint 300 ezren írták alá Japánban annak érdekében, hogy ne idén kerüljön sor a rangos eseményre.

A lakosság beoltottságának aránya továbbra is rendkívül alacsony, és szintén a múlt héten hosszabbították meg május végéig a rendkívüli állapotot Tokióban és három másik prefektúrában.

Külföldi nézők és külföldi önkéntesek nem utazhatnak az olimpiára, de ezek az intézkedések sem enyhítették a játékok megrendezése miatti aggodalmat országszerte.

Az ellenzéki parlamenti képviselők hétfőn órákig faggatták Szuga Josihide miniszterelnököt, aki kijelentette: soha nem állította, hogy az olimpia megrendezése az első helyen áll a fontossági sorrendjében.

"Számomra a japán lakosság életének és egészségének védelme a prioritás. Először meg kell akadályoznunk a vírus terjedését" - mondta. Hozzátette, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) mondja ki a végső szót az ötkarikás játékokkal kapcsolatban, a kormány feladata az, hogy lépéseket tegyen a biztonságos rendezés érdekében.

John Coates, a NOB koordinációs testületének elnöke szombaton kijelentette, hogy az olimpiarendezés-ellenes közhangulat aggodalomra ad okot. A teniszező Oszaka Naomi vasárnap úgy fogalmazott, egész életében arra várt, hogy részt vegyen hazájában az olimpián, de a tokiói rendezés kockázatait alaposan meg kell vitatni. Az olimpia július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart.

Címlapkép: Shutterstock

audi Palkovics László
GettyImages-668600179
védettségi igazolvány koronavírus covid-19
orrfújás koronavírus indiai variáns delta
hitel
burn
forint bankjegy
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mikor melyik indikátort használjuk?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
védettségi igazolvány koronavírus covid-19