pfizer biontech vakcina koronavírus ellen
Gazdaság

Az amerikai gyógyszerhatóság már a 12-15 éveseknek is engedélyezte a Pfizer-BioNTech koronavírus-vakcina beadását

Portfolio
Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság hétfői bejelentése szerint a Pfizer-BioNTech közös koronavírus elleni vakcinája engedélyezetté vált sürgősségi alkalmazás céljából a 12-15 éves korosztály számára is.

A gyártó közlése szerint védőoltása 100 százalékban hatékony védelmet fejtett ki a 2200 főn végzett klinikai kutatás eredményei szerint, az érintett korosztályban. Janet Woodcock, az FDA illetékese úgy fogalmazott, hogy a mai döntés lehetővé teszi a fiatalabb lakosság koronavírus-fertőzés elleni védelmét is, ami még közelebb visz a normalitás érzéséhez és a világjárvány megszűnéséhez. A szülőket igyekezett megnyugtatni a hatóság embere, amikor úgy fogalmazott, hogy az ügynökség az összes rendelkezésre álló adatot szigorú és alapos felülvizsgálatnak vetette alá.

Az FDA hétfő este kiadott újabb sürgősségi engedélye fontos mérföldkőnek számíthat abban a tekintetben, hogy az Egyesült Államokban, valamint az egész világon tovább növekedjen a koronavírus ellen vakcinával védettek száma.

Jelenleg világszerte, így Magyarországon is a 16-18 évesek oltása zajlik a felnőtt korosztály mellett ezzel a vakcinával. A legutóbbi hírek szerint az oltásra idehaza 84 ezer fiatal regisztrált.

Érdemes felidézni, hogy a Moderna a hírek szerint az idei második félévben jelenti be várhatóan a 12-17 éves korosztályra vonatkozó vizsgálati eredményeit.

Címlapkép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

koronavírus vakcina oltás 2 getty stock
pleschinger gyula
frankfurt
balaton nyár hőség
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Mikor melyik indikátort használjuk?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock