Előfizetői tartalom

Új üzleti lehetőség az energetikai befektetőknek, fókuszban a rugalmas termelés

Változik az energetikai ökoszisztéma: a termelés a karbonmentes megoldások irányába tolódik, és az időjárásfüggő megújulók terjedésével egyre fontosabbá válik – az energiatermelés kereslethez történő igazítását biztosító – rugalmas termelők szerepe is. Az ellátásbiztonság megtartása érdekében a villamosenergia-rendszer zöld átmenetéhez ezért a tartalékokat biztosítani képes, könnyen szabályozható eszközök is elengedhetetlenek. Az új rugalmassági eszközök megteremtése pedig új üzleti lehetőséget teremthet az energetikai befektetőknek.

A zöld átmenet növekvő és újszerű szabályozási igényeket támaszt A villamosenergia-szektor sokat alakult az elmúlt évtizedekben, és a több mint százéves közszolgáltatás piaci liberalizációja után most további liberalizációs törekvések, valamint a szektor modernizációja van terítéken. A hírek elsősorban az energiatermelés környezetre gyakorolt hatásainak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái