Előfizetői tartalom

Új üzleti lehetőség az energetikai befektetőknek, fókuszban a rugalmas termelés

Változik az energetikai ökoszisztéma: a termelés a karbonmentes megoldások irányába tolódik, és az időjárásfüggő megújulók terjedésével egyre fontosabbá válik – az energiatermelés kereslethez történő igazítását biztosító – rugalmas termelők szerepe is. Az ellátásbiztonság megtartása érdekében a villamosenergia-rendszer zöld átmenetéhez ezért a tartalékokat biztosítani képes, könnyen szabályozható eszközök is elengedhetetlenek. Az új rugalmassági eszközök megteremtése pedig új üzleti lehetőséget teremthet az energetikai befektetőknek.

A zöld átmenet növekvő és újszerű szabályozási igényeket támaszt A villamosenergia-szektor sokat alakult az elmúlt évtizedekben, és a több mint százéves közszolgáltatás piaci liberalizációja után most további liberalizációs törekvések, valamint a szektor modernizációja van terítéken. A hírek elsősorban az energiatermelés környezetre gyakorolt hatásainak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés