Előfizetői tartalom

Adócsökkentéseket jelentett be a kormány, két szektor különadója is megszűnik

Portfolio
Két százalékponttal csökkenti jövőre a kormány a munkabér adóterheit. Könnyebb és olcsóbb lesz az átalányadózás, megszűnik a kockázatitőke-alapkezelők és a tőzsdék különadója, és kedvezőbbé válik az energiaellátók társasági adózása is. Mindezeken túl 15%-ra csökken a kriptodevizákból származó jövedelmek adóterhe – jelentette be Varga Mihály a Facebookon.

A pénzügyminiszter bejelentése szerint jövőre is folytatódnak az adócsökkentések és az adóegyszerűsítések, a gazdaság újraindítását az adópolitikán keresztül is segíti a kormány, a fentiekről szól a jövő évi adókönnyítésekről szóló törvényjavaslat, amit hamarosan benyújtanak az Országgyűlésnek. Az intézkedéssorozat az alábbi fő elemekből áll:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés