legszennyezettseg india shutterstock
Gazdaság

Nem csillapodik a járvány Indiában, itt az újabb rekord

MTI
Újabb rekordot döntött kedden Indiában az egy hétre vetített koronavírus-fertőzöttségi mutató, naponta átlagosan mintegy 391 ezer fertőzöttel.

Az utóbbi 24 órában 329 942-vel emelkedett a fertőzöttek és 3876-al a kór halálos áldozatainak száma. Az 1,36 milliárd lakosú országban ezzel a járvány kitörése óta csaknem 23 millió fertőzöttet azonosítottak, akik közül 249 992-en belehaltak a betegségbe (Covid-19).

Az orvosi felszerelések hiányával küzdő ország Andhra Prades nevű államának Tirupati városi kórházában hétfő este tizenegy ember halt meg, mert csak késve érkezett meg a páciensek lélegeztetéséhez szükséges oxigénszállítmány.

A halálozások számát tekintve India került a globális összesítések élére. A világon jelentett halálesetek harmadát ugyanis Indiából jelentik.

A helyi hatóságok kedden arról számoltak be, hogy mintegy negyven, feltehetőleg koronavírusban elhunyt ember holttestét sodorta a Gangesz folyó partjára a víz. Egy tisztségviselő szerint olyan emberek hozzátartozóiról lehet szó, akik nem engedhették meg maguknak a hagyományos hamvasztás költségeit, és ezért szeretteiket a folyó vizébe engedték. A holttestek négy-öt napja lehettek a vízben. Az illetékes hozzátette, "megesik az ilyesmi", de a partra sodort holttestek száma a járvány második hulláma miatt ilyen magas.

Az indiai sajtó szerint a helyi lakosok attól tartanak, hogy a holttestekkel a vírus is tovább terjed. A történtek élénk vitát váltottak ki a közösségi hálón is. Sokan szóvá tették, hogy vidéken, ahol az indiai lakosság több mint fele él, folyamatosan nő a fertőzöttek száma, miközben nehezebb minőségi orvosi ellátáshoz és koronavírustesztekhez jutni.

Már a hétvégén is voltak jelentések arról, hogy csak részben elhamvasztott holttesteket láttak a Jamuna folyón Hamirpur városának térségében.

Indiai orvosok egyben óva intették a lakosságot, hogy a szent állatnak tartott tehén trágyáját használják csodaszerként a fertőzés elhárításához, mondván, erre nincs semmiféle tudományos bizonyíték és az ürülék csak további betegségeket terjeszt.

A nyugati Gudzsarát államban például többen hetente egyszer felkeresték a tehénmenhelyeket, hogy bekenjék magukat trágyával, abban a hitben, hogy ez majd megvédi őket a fertőzéstől, illetve segít kigyógyulni a betegségből.

Címlapkép: Shutterstock

bear_1
markus söder armin laschet
GettyImages-1233503994
covid-19
ebrahim raiszi
bezárt üzlet - koronavírus

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
bear_1