FONTOS Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!
 
Előfizetői tartalom

Padlón volt a magyar turizmus márciusban is

Portfolio
A beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó, a járvány megfékezését célzó védelmi intézkedések hatására a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma 66%-kal esett vissza az előző év azonos időszakához képest, derült ki a KSH gyorsjelentéséből. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 74%-kal csökkent. Ez az összevetés azonban már egy szintén járványos időszakhoz képest látható. A megfigyelt mutatók csökkenése még jelentősebb a járvány kitörése előtti időszakhoz viszonyítva, a vendégéjszakák száma 2019 azonos időszakához képest 89%-kal lett kevesebb.

Márciusban is folytatódott a turizmus vesszőfutása Magyarországon a koronavírus-járvány miatt. Tavaly november 10. és idén május 1. között a koronavírus okozta járvány megfékezése miatt bevezetett védelmi intézkedések értelmében a kereskedelmi szálláshelyek turistákat nem, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkező vendégeket fogadhattak. Ebben az időszakban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés