Előfizetői tartalom

Ha nem megy a járműgyártás, akkor húz más - jó erőben a magyar ipar

Portfolio
Márciusban az ipari termelés - az előzetes adattal megegyező mértékben - 0,4%-kal haladta meg az előző havi szintet. A ma megjelent részletes számokból kiderül, hogy kitart a növekedés mintázata: bár a legnagyobb súlyú járműgyártás ágazat egyedi problémák miatt nemigen tud hozzátenni a bővüléshez, a szektor többi területén látványos a bővülés.

A 0,4%-os bővülés ugyan nem mondható magasnak, de az ipar februárban ugrott egy jelentőset (4,9%-ot januárhoz képest), így az, hogy egy erős bázisról tudott tovább emelkedni a termelés azt mutatja, hogy a szektor alapvetően biztató pályán mozog. A teljesítmény már tavaly év végén elérte a válság előtti szintet, majd némi bizonytalankodás után 2021 első negyedévének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés