GettyImages-1231475509
Gazdaság

Nagyértékű, 16 millió eurós megbízást nyert el az MVM Kínában

MTI
Az MVM tulajdonában lévő Enexio Hungary kínai leányvállalata elnyert egy 16 millió euró értékű projektet Kínában, az új kínai erőmű hűtéséhez az Enexio Hungary által kifejlesztett hűtőrendszert építik be.

A tájékoztatás szerint a projekt elnyerését követő szerződéses tárgyalások befejeződtek, az ünnepélyes aláírásra kedden került sor az MVM csoport tulajdonában lévő Enexio Cooling Systems (China) és Kína vezető mérnöki irodája, az Inner Mongolia Electric Power Construction Group között.

A projekt keretein belül Kínában, Belső-Mongólia tartományban egy 2-szer 1000 megawatt (MW) teljesítményű új ultraszuperkritikus széntüzelésű erőmű épül, amelynek a hűtésére kiírt pályázaton több versenytárs közül végül a magyar szabadalmú és kiemelkedő referenciákkal rendelkező Heller hűtőrendszer került ki nyertesen.

Kína ma a világ egyik legdinamikusabban fejlődő erőművi piaca, egy ilyen szakmai és műszaki presztízsű projekt elnyerése jelentős siker, nemcsak az Enexio Hungary, hanem az MVM Csoport számára is. A technológiai kivitelező cégnek tulajdonosváltása után ez az első nagyszabású szerződéskötése, amely jelentős referencia a nemzetközi erőműfejlesztési piacon.

Az MVM Csoport portfóliójába tavaly került be a német Enexio Csoport magyarországi vállalata, illetve a magyar cég két kínai leánya. Az egyebek között ipari szárazhűtési technológia kivitelezésével foglalkozó vállalatok mellett a tranzakció magában foglalja a világhírű Heller-Forgó-féle hűtőberendezések szabadalmi jogának akvizícióját is.

A 2020. december 31-én lezárult tranzakció révén a magyar energetikai holding az eddigi regionális terjeszkedés mellett így a kínai energetikai piacon is aktív szereplővé válik.

A tranzakció teljes mértékben illeszkedik az MVM stratégiai céljaihoz, ezáltal a társaságcsoport a nemzetközi erőműfejlesztési piacon is jelentős szerepet tölthet be - hangsúlyozta korábban Kóbor György, az MVM elnök-vezérigazgatója.

A tulajdonosváltást követően az Enexio Hungary a jelenlegi formában folytatja működését. Az akvizíció kapcsán a társaság hamarosan nevet változtat, júliustól MVM EGI néven folytatja tevékenységét.

Az Enexio Hungary 2018-ban 3,5 millió, 2019-ben 1,5 millió euró adózott eredménnyel zárt, forgalma pedig 5,9 millió, illetve 18 millió euró volt ezekben az években, jelentős részben külföldi értékesítésből

Címlapkép: Getty Images

orbán viktor semjén zsolt parlament
búza
forint191231
GettyImages-1211246429 (10)
gme
varga mihály etp
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
orbán viktor semjén zsolt parlament