Előfizetői tartalom

Gulyás Gergely bejelentette: május 28-tól lehet lakodalmakat tartani

Portfolio
Várhatóan a pünkösd utáni héten el fogjuk érni az 5 millió elsőre beoltottat Magyarországon, és a kormány erre tekintettel a jövő szerdai ülésén tárgyalja azt, hogy a határ elérése után milyen újabb enyhítésekről döntsön, de összességében „május végétől a korlátozások nagy része megszűnik” – jelezte a mai Kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a tervezés megkönnyítése érdekében azt azonban már most bejelentette, hogy május 28-tól megtarthatók lesznek a lakodalmak és az 5 milliós határ elérése utántól az üzleti rendezvények is megtarthatók lesznek védettségi igazolvánnyal, továbbá a zenés-táncos rendezvények és a temetkezések korlátozásán is enyhítenek (ezeket még nem részletezte). Gulyás jelezte, hogy június közepéig mindenki hozzájuthat ahhoz a vakcinához, amit szeretne és a beoltottak száma addigra 5,2-5,3 millióig emelkedhet. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig azt jelentette be, hogy június 1-től a táborok is megtarthatók lesznek. Alábbi hírfolyamunkban az elhangzott fontosabb bejelentésekről számoltunk be.

2021. május 13. 12:43 A zenés-táncos rendezvényekről is döntenek jövő héten Utolsó kérdésként a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó korlátozások feloldása hangzott el, és erre úgy reagált Gulyás, hogy ez is a jövő heti kormányülésre kerül, amikor az 5 millió...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái