Előfizetői tartalom

Kedvezően módosul a paksi orosz hitelszerződés – Íme, a részletek

Portfolio
Magyarország számára kedvezően módosul a paksi bővítés finanszírozás, mert változatlan feltételekkel 2031-ig, a projekt megvalósításának végéig rendelkezésre áll az államközi hitel és az abból lehívott forrást csak 2031-től kell elkezdeni törleszteni 2046-ig – derül ki Balogh Lászlónak, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkárának csütörtöki MTI-nyilatkozatából és a minap ezzel összefüggésben beterjesztett törvénymódosításból.

Balogh László tájékoztatása szerint sikeres tárgyalások eredményeként Magyarország számára kedvezően módosulhat a Paks II. beruházás finanszírozási szerződése, az új megállapodás szerint elegendő lesz 2031-ben megkezdeni a hitel tőketörlesztését, azaz csak azután, hogy a beruházás a jelenlegi tervek szerint 2030 őszén befejeződik. A tárca azzal számol, hogy a törlesztés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés