Előfizetői tartalom

Közel 1,5 milliárd forint váltságdíjat kaptak az egész Amerikát megbénító hackertámadás elkövetői

Portfolio
Még múlt szombaton közölte a Colonial Pipeline, hogy zsarolóvírusos kibertámadás miatt egész üzemanyagvezeték-hálózatát lezárta, amely az Egyesült Államok keleti partvidékének felét látja el vezetékein keresztül üzemanyaggal. Bár korábban bennfentes források még arról számoltak be, hogy a cég nem fizet a hackereknek, a Bloomberg értesülései szerint azonban mégiscsak fizethetett a társaság az elkövetőknek. Ráadásul nem is keveset, közel 1,5 milliárd forintot.

A Colonial Pipeline csaknem 9000 kilométeres vezetékhálózatán benzint, gázolajat, repülőgép-üzemanyagot és egyéb finomított kőolajszármazékokat szállít naponta mintegy 2,5 millió hordó mennyiségben, és összeköti a Mexikó-öböl partján fekvő finomítókat a déli és a keleti parti államokkal. Az amerikai szövetségi nyomozóiroda (FBI) szerint valószínűleg a kelet-európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés