Előfizetői tartalom

Csak a társasági adóbevételben lát költségvetési kockázatot az ÁSZ

MTI
Megalapozott a 2022-es központi költségvetési törvényjavaslat, a tervezett bevételi előirányzatok teljesíthetők, a kiadási előirányzatok pedig elegendők a közfeladatok ellátására - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) pénteken az MTI-vel. Az ÁSZ véleményét Domokos László elnök Lezsák Sándornak, az Országgyűlés alelnökének adta át az Országházban.

A véleményében az ÁSZ rámutat: az államadósság-mutató 0,6 százalékpontos csökkenése az idei év végéhez viszonyítva megfelel az Alaptörvényben meghatározott államadósság-szabálynak és a gazdasági stabilitásról szóló törvényben foglalt előírásoknak. A 2022-es központi költségvetésről szóló törvényjavaslat meghatározó bevételi előirányzatainak 98,3 százaléka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés