Előfizetői tartalom

Ezek az országok nem várnak az EU-s védettségi igazolványra - Saját zöld útlevelük van

Portfolio
Miközben az EU-ban még mindig arról folyik a vita, hogy mikor és milyen adatokat tartalmazva induljon el az egységes zöld útlevél, sok tagország már saját kezébe vette az irányítást és védettségi igazolvány kiállításába kezdett a nyári utazások és egyes szolgáltatások igénybevételének megkönnyítésére. Nem Magyarország az egyetlen az EU-ban, ahol az igazolvány megléte szélesebb körű jogosítvánnyal ruházza fel a birtokosát, de sok országban csak az utazás megkönnyítését szolgálja, és vannak olyan tagállamok is, amelyek hallani sem akarnak oltásigazolásról és hozzá kapcsolódó többletjogokról.

Mikor jön és mire lesz jó az EU-s zöld útlevél? Ahogyan arról korábbi cikkünkben írtunk, továbbra sincs konkrét döntés arról, hogy mikor is vezetnék be az EU-s digitális zöld útlevelet, viszont a hírek szerint az a cél, hogy legkésőbb június 21-re jogszabály legyen az EU-n belüli nyári utazást megkönnyítő vívmányról. Az április végi hír szerint az Európai Parlament...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái