Előfizetői tartalom

Koronavírus: Amerikában mindenütt jelen van a négy legsúlyosabb változat

MTI
|
Portfolio
Az amerikai földrészen már szinte mindenütt jelen van a koronavírus négy legaggasztóbb változata - közölték csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői. Hozzátették, hogy bár a négy variáns - a brit, a dél-afrikai, a brazil és az indiai - agresszívabban fertőz, nincs jele annak, hogy halálosabbak az eredeti, vuhani koronavírusnál.

A legutóbbi, Indiában felbukkant változat eddig nyolc amerikai országban jelent meg, köztük az Egyesült Államokban és Kanadában. A brit variáns 34 országban, a dél-afrikai 17-ben, a brazil pedig 21-ben bukkant fel eddig  - számolt be Jairo Mendez, a WHO fertőzőbetegségek-szakértője a Pánamerikai Egészségügy Szervezet, a PAHO internetes szemináriumán. Amit még mindig nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés